Kazen

Overtuigd van onze kwaliteit en expertise?

Uw kaasplank wordt door ons zorgvuldig geschikt, aangevuld met noten, dadels, vijgen en seizoensfruit.
Bij elke kaas noteren wij ook de naam en houden zorgvuldig rekening met eventuele voorkeur(en).

Vraag ook zeker naar ons wijn- of bieradvies!

Kaasplank standaard (minstens 4 kazen) - €12,50 per persoon

Kaasplank deluxe (minstens 6 kazen) - €14,50 per persoon

E

Stokbrood € 2,00

Vraag ook zeker naar ons wijn- of bieradvies!

Hoe bewaar je kaas die over is?

E

Algemeen kan je de kaas perfect bewaren in de koelkast (3 – 5°C)

E

Harde en lopende kazen: wikkel ze volledig in plasticfolie.

E

Niet-lopende witschimmelkazen (type chaource) en geitenkazen: leg ze in een plastic doos met deksel zodat de korst nog kan ademen. Controleer wel om de 2-3 dagen of de korst niet vochtig wordt. Verwijder in dat geval het deksel.

(De kaas is niet slecht maar heeft ventilatie nodig zodat het vocht kan verdwijnen.)

Wat is de juiste volgorde van kaas?

Net zoals bij de meeste degustaties het geval is, start je met een zachte smaak en ga je geleidelijk aan over naar sterkere smaken. Bij de volgorde van kazen is dat net zo. We beginnen met de minst smaak-intense kaas en eindigen meestal met een blauwschimmel.
Tip van de chef: en een goed glas wijn!

Kunnen wij je ergens bij helpen?

Eetwinkel l'Apétit

Kerkstraat 53a
9190 Stekene

Openingsuren

Ma - Vrij: 10.00u - 18.00u
Za: 10.00u - 15.00u

BTW-nr.

BE 0867 548 204

NIEUWS, ACTIES & PROMO'S

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste gerechten, menu's, acties & promoties?
Vul dan hieronder je e-mailadres in.